Viimeksi reilu kaksi viikkoa sitten kirjoitin, meneepä aika nopeasti. :o
Yäh mulla loppu loma ja pitää taas raahautua kouluun. Tessun ilme oli näkemisen arvoinen, kun pitkästä aikaa ois pitänyt kuudelta lähtee ulos. :D Uninen koira kattoo et "joo mee sä vaan, mut mä nukun nyt vielä ainaki neljä tuntia". ;)  Nojoo onhan se tietty nyt jo tottunu.  Ja jippiii! Nyt ei enää tarvii viedä Taoo ja Tessuu aina erikseen vaan, esim. aamulenkit sujuu jo hyvin yhdessä. Kuulostaa  pieneltä, mut aikasemmin oli yhtä sekasolmua ja vetämistä ja kaikin puolin epätoivosta. Nyt mennään jo suurimman osan aikaa nätisti. =) 

Tessun kanssa ollaan harjoteltu seisomista. Kenties ensivuonna johonkin näyttelyyn uskaltaudumme. Olis kiva saada jonkinmoinen arvostelu tästäkin herrasta. :) Mätsäriin nyt ainakin on tarktus mennä.
1843313.jpg

13 ja 20 päivä oli taas Taon pentukurssi kerrat. Ensimmäisen kerran älyttömästä jännittämisestä ei ollut enää tietoakaan. Liekö johtunut alun säikähtämisestä vai ihan vain ensimmäisestä kerrasta niin paljossa koiramäärässä. No jokatapauksessa pystyttiin jo paremmin keskittymään.
Kolmastoistapäivä kertailtiin edelliskerran juttuja, opeteltiin jotain uusia. Maahanmenoa oltiin harjoiteltu kotona Taon kanssa ja käsiavusteisesti se menee jo ihan hyvin, tosin usein tao hieman valuu eteenpäin ensin. Kurssikentälläkin se sujui myös oikein kivasti.  Luoksetulo sujui taas tavanomaisella iloisuudella ja ylipäätään sen ajan mitä Tao jaksoi keskittyä se keskittyi hienosti.  Jaksamus ja kiinnostus loppuivat tosin parinkymmenen minuutin jälkeen, mutta sitten otettiin kuunnellen oppia. Lopuksi pääsi painimaan vielä Lukan kanssa.
Kahdeskymmenespäivä jälleen kertailtiin vanhoja juttuja ja opeteltiin uutta. Yksi oli ´kielletty makupala´, eli kerättiin kaikilta namia ja laitettiin ne pienelle alustalle maahan. Sitten kuljettiin koiran kanssa nami lautasen ohi ja, kun koira oli namia ottamassa niin kiellettiin/estettiin.. Ideana että, jos koira näkee lenkillä jotain mitä se ei saa syödä niin pystyisi helposti estämään sen. Hyödyllistä joo, mut sama me ollaan tähän asti tehty niin että kun Tao meinaan syödä jotain kiellettyä tai vaarallista niin kutsun sen vikkelään luokse ja jos se on ottamasta sitä jo suuhunsa ni sanon "yääk" ni hauvelini tietää jo ettei saa ottaa suuhun eikä ota. : ) Joka tapauksessa ei me sit edes onnistuttu, kun tao ties et mulkin on namia niin ei me sit päästy ees kokeilemaan sitä menetelmää.
Kurssin jälkeen pääsi Tao taas leikkimään Lukan kanssa.<3
1855292.jpg


Ennen kurssin alkamista pidettiin molemmilla kerroilla makupalarinkiä. Taohan tajus heti et namia tulee menemällä ihmisten luo ja pian meni reippaasti vuoronperään toisen luota toiselle ja olisi vienyt sormetkin mukana tuo pikku possuni. :D 

Tiistaina 19 päivä oltiin ekaa kertaa mätsärissä Taon kanssa!! Myös Miina-sisko ja Luka-veli osallistuivat sinne. Ilmoittauduttiin samaan aikaan heidän kanssa ja niimpä pariksemme tuli Luka. Yäh mä oon hirvee jännittäjä ja jännitän ihan kaikkea. :( Jalat ihan oikeesti tutisten sit mennään kehään, mut mitä pienestä. :D Taoa ei onneks häirinnyt minun säätäminen. Lieneekö tottunut :D Joka tapauksessa Tao oli hieno<3 Se tekee aina ainakin 150% sen mitä pyydetään. <3 Ongelma vaan on minun tyhmyyteni, mutmut ehkä jos vaikka tyhmäkin joskus oppis. Pöydällä oli paljon paremmin mitä osasin odottaa. Oltiin me harjoiteltukin kyl paljon, kun vielä pariviikkoa sitten halus kiivetä kaikilta pöydiltä syliin, jos vieras tuli kattomaan. Olihan se siltikin vielä ihan köyryselkä kasassa eikä yhtään rento, mutta silti oon ylpee siitä! Tai siis musta ei ainakaan ollut yhtään apua sille siinä, päinvastoin… Saatiin sit punanen ja Luka sinisen. Ilmeisesti kun veljellä oli vielä pöydällä olo aika jännää, samalla lailla kun taolla pariviikkoa sitten. Punaisten pentujen kehässä ei sijoitusta. 
1843295.jpg
Huomatkaa että liikumme mielellämme sekä häntä että korvat pystyssä. ;)