Kohta on joulu. Kivaaa! ;) Hee, mulla on ollut aika hauskaa, kun oon yrittänyt saada erilaisiia joulutaustoja rakenneltua ja yrittänyt vielä saada. Taoa ja Tessua poseeraamaan niihin. :D
Sniif, mun kamera hajos. Se ei enää ota kuvia eikä mee kiinni, vaan jumittaa pahemman kerran. :( Mut onneks äitin kameraa voi välillä lainata ennen kuin saan uuden kameran (eli joskus ens kesän vasta).
Eilen mittasin Taon ku se seiso sopivasti seinän vieres. Mut meni varmaan aika pieleen, kun ois ollu sen mukaan 33cm, mut kun ei se seittemän kuukauden iästä kaheksan kuukauden ikään ollu enää kasvanu? Njääh eipä sil oo merkitystä, mut outoa. Vois mitata sen sit ens viikolla, kun vaaveli tulee jo 9kk.

Tällä viikolla oon alottanu opettaa Taolle etsimään mun puhelinta. Kun A I N A se on hukassa sillee et akku loppu tai äänettömällä. Ja Tao kun tekee mitä vaan namien, kehujen ja lelujen tähden niin nopeasti on alkanut yhdistyä, että puhelin sanasta haetaan sitä tiettyä esinettä. Ja kun se löytyy niin on superhyperekstra mahtavaa. taofiksu<3
Tessu on joulukoira. Oikeesti se tykkää joulusta. ;D Ja lomasta, kun ei tarvitse herätä kukonlaulun aikaan ulos. Ennen puoltapäivää on Tessusta yö. :o

Tänään oli toko1-kurssin tokavika kerta. Harjotuksen alla oli tällä kertaa paikalla istuminen, paikalla makaaminen, liikeestä seisominen ja maahanmeno sekä kertaalleen luoksetulo ja luoksepäästävyys.
Aivan ensimmäiseksi kouluttaja kiersi joka koiralta luoksepäästävyyden. Tao kuten aikaisemmillakin kerroilla, tuskin edes huomasi että joku tuli sitä rapsuttamaan, kun niin tiivisti herra odotti taskussa olevia nameja. Luoksetulossa ennakoi pikkusen. Pitää muistaa mun olla jatkossa huolellisempi ja muistaa etten aina heti pyydä sitä tulemaan kun käännyn sitä kohti.
Seuraavaksi lyhyt paikalla makuun harjoitus. Tehtiin se Taon kanssa lyhyenä ja kävin palkkaamassa sitä usein. Kävelin koiran ympäri ja olin jonkin aikaa myös takana. Makasi rauhallisena ja varmasti. : )
Sitten kierrettiin tavallaan hallia ympäri kehässä ja kouluttajan sanoessa käsky - pyydettiin koirat maahan. Tao menee kauniisti ja heti käskyn kuultuuan, mutta asento on ehkä aavistuksen vino. Samalla tavalla tehtiin liikkeestä seisomista. Taon kanssa meillä ei ole häivitetty vielä käsiavustusta, mutta avustetusti tekee hyvin.
Tää teksti on taas ihan järkyttävä sepustus mut mut ihan sama...
Seuraavaksi otettiiin hyppyä. Syksyn mittaan ollaan Taon kanssa sitä puolvahingossa harjoteltu, niin että koirulille on tullut sanaksi ´eteen´ aina, kun se hyppää minusta pois päin. Tänään ensin ohjasin tavallaan alkuun myös kädellä, mutta kun minusta alkoi tuntua että se tekee sen ihan sanasta, niin jätin käsiavustuksen pois. Ja koska Tao teki superhyperhyvin, niin se sai hyppy harjoituksilta riittää.
Ihan viimisenä otettiin lyhyt paikalla istuminen. Harjoteltu on kotona, mutta ei ikinä ryhmässä. Istu nätisti.
Ensi lauantaina on kurssin vika kerta. Tällä viikolla taidetaan keskittyä lähinnä kinkun syömiseen (hah mä en kinkku syö, se on pahaa - tao on taas lihonnu ni se ei sais ja tessu allerginen et joo :D) Mutta siis muuten jouluuun. : )) joten:
Hyvää Jolula!