Hah, nyt alko ärsyttää sinne ihan taon ja tessun sivuille kirjottaminen, ku teksti meni ain hassusti kuvien kaa. Siispä päätin alkaa kirjottaa tänne nykyyään kuulumisia. :)

Maanantaina käytiin ottamassa Taolle vielä Rabies-rokote ja nyt sitten seuraavat onkin sitten vuoden vanhana. Jostain syystä eläinlääkäritäti oli hiukan jännä pentusen mielestä. Itse rokotukseen Tao ei taaskaan noteeranut millään lailla. Eläinlääkäri kuunteli jälleen sydämmen ja totesi että kahdessa viikossa eli viime käynnistäkin oli minimaalinen sivuääni vieläkin pienentynyt. Siis erittäin erittäin luultavaa että pelkkä pentu sellai mikälie ääni ja et katoaa kokonaan. :) Vähitellen alkoi Taon jännityskin helpottamaan ja sitten seistiinkin jo ihan rentona ja rauhallisena pöydällä.  

Keskiviikkona alkoi Taolla ja minulla Helsinginseudun kennelpiirin järjestämä pentukurssi, joka kestäsi neljä perättäistä kesviikkoa. Ensin oli vähän ongelmia löytää paikan päälle ja koira sylissä, kartta kädessä kävelin pitkin malminkartanoa. :D Mutta lopulta ystävällisten ihmisten avulla päästiin oikeaan paikkaan.
Ihmisvilinässä Tao on ollut paljonkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta paikassa, jossa on paljon koiria. Pikku hauvani kulki epävarmana vierelläni, mutta säikähti hirveästi, kun yllättäen kaksi koiraa alkoi haukkua melko lähellä meitä. Liekö tullut niin ylätyksenä vaiko oliko se vain ns. ´viimeinen pisara´ pelottavassa paikassa.. Raasu juoksi kuitenkin narun päähän, ja kun ei pakoon päässyt niin sitten äkkiä minun luokse ja kertakaikkiaan kiipesi syliin vapisemaan. Nojaa pian se siitä toipui vähän, mutta säpsähteli kyllä vähän kaikkea. Onneksi sitten velipoika-Luka tuli, ja jännitys helpotti vielä enemmän. Luka oli siis myös osallisumassa omistajansa Tiinan kanssa samalle kursille.
Kurssilla osallistujia oli parikymmentä koirakkoa. Opetuksen aiheena oli mm. istuminen, maahanmeno, kontakti, palkitseminen, ohittamista.. En saanut Taoon mitään kontaktia, se vain haahuili hihnassa ja oli ihan jännittynyt. Istua Tao jo osaa ja siinä vaiheessa sain vähän kontaktia ja sen keskittymistä suunnattua minuun, mutta mitään uutta en edes yrittänyt siellä opettaa, sillä pikku hauvelini oli aivan lukossa. Kuunteleoppilaana siis ja kotona harjoittelemaan. Luoksetulo koirakujan läpi meni kai hyvin, jostain syystä minulle ei jäänyt mitään mielikuvaa siitä. :o Ainakin Tao tuli suoraan luokseni.
Kun koulutus siltäpäivältä loppui, pääsi Tao vielä hieman riehumaan Lukan kanssa. Ovat ne vaan niin ylivetoja molemmat!<3

Torstaina pääsi Tao taas vähän tallille. Hepsut oli edelleen aika hassuja sen mielestä eikä ihan tiennyt miten niihin pitäisi suhtautua. Tessun kanssa oli tänään lauantaina tarkoitus mennä hyvinkäälle match showhun, mutta jotenkin lauantai tuli niin pian että ei me sit mentykkään. Enhän mä saa sitä viel ees liikkumaan eteenpäin. :D Mut siis tarkotus ois Tessunkin kanssa mätsäriin mennä, ehkä joskus ihan oikeeseenkin näyttelyyn. Vaik mitäköhän siitki tulee, hmm...